Kallum's Action Replay Site

The Ultimate Action Replay Experience!

Forums

Post Reply
Forum Home > AR Code WorkShop > Issue with Item Cycler 4.7 & 4.3.5

Quadrant
Member
Posts: 20

Okay, I'm *slightly* confused. 4.7 & 4.3.5 work on DeSmuME completely fine. I've got a DSTwo, which is capable of using AR codes (obviously), but when I tried to use it, nothing happened. Absolutely nothing. The item box stays blank, no matter what buttons I press. I'm pretty sure it's not an issue with the code, as it works on DeSmuME, but I'm pretty sure it's not an issue with the flashcard either. Just about every other code on this site works, the only exceptions are the Wifi Item 3.0 codes and the item cycler codes. I managed to change it from Select+R to A+B, but the same issue occours. Nothing happens. I've drawn a blank, I'm completely confused. Why would it work on the emulator but not the cart?

tl;dr: I need help, please.

June 11, 2013 at 10:42 PM Flag Quote & Reply

Baseballdude13
Member
Posts: 845

Welcome to the site Jakey! I think Dave could answer that question for you cuz I have very little experience outside of the AR.

--

RIP Mario Kart DS Wifi

Youtube Channel: baseballdude13000

RIP Mario Kart Wii Wifi

Mario Kart 8 Friend Code: Available upon request

YouTube Playlist: http://www.youtube.com/playlist?list=PL16AA911C1B7C01E8

(This playlist includes all of my mario kart videos)

Other YouTube Playlist: http://www.youtube.com/playlist?list=PLBA6D1925E1A2B227

(This playlist includes my best YouTube videos)

Some of my MKDS YouTube videos can be found in the videos section of this site, including but not limited to


  • MKDS Shy Guy Codes
  • MKDS Texture Hacks
  • MKDS Character Color Strobe Hacks
  • MKWii Glitches

 

June 11, 2013 at 11:16 PM Flag Quote & Reply

Quadrant
Member
Posts: 20

Baseballdude13 at June 11, 2013 at 11:16 PM

Welcome to the site Jakey! I think Dave could answer that question for you cuz I have very little experience outside of the AR.

Thanks for the warm welcome, but I already bothered him quite a bit on youtube.

June 12, 2013 at 12:01 AM Flag Quote & Reply

Code Slasher
Administrator
Posts: 563

Some codes only work on emulators due to the hardware requirements.  Maybe that is it.

June 12, 2013 at 12:08 AM Flag Quote & Reply

Quadrant
Member
Posts: 20

Code Slasher at June 12, 2013 at 12:08 AM

Some codes only work on emulators due to the hardware requirements.  Maybe that is it.

That's kinda what I was thinking, which is why I changed the keybind.

He and I were discussingit through PM on YouTube, but I'm having some issues now. YouTube either says the functionality is unavailable or it doesn't send the message when I click it, so I'll just answer the questions here.



June 12, 2013 at 12:27 AM Flag Quote & Reply

ᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚ
Member
Posts: 139

Flashcards seem to have problems with some AR codes. The codes that rely on the "D9 D6" method are usually the ones that don't work on flashcards, and cycle items relies on that method. Same with the Wifi Item 3.0 code apparently.

I don't think it can be fixed.

--


June 12, 2013 at 1:12 AM Flag Quote & Reply

Sev7n
Moderator
Posts: 698

Wow i know a guy that can help you, hes use Dstwo to hack mkds and he has no problems with any code but he quited the site, and i use a flashcard too (acekard)but i have not this problem although i haven't tested this cycles codes i use cycle items wifi R+L and it works fine also i use R4cce to add codes .-.

--


June 12, 2013 at 1:32 AM Flag Quote & Reply

Quadrant
Member
Posts: 20

ᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚ at June 12, 2013 at 1:12 AM

Flashcards seem to have problems with some AR codes. The codes that rely on the "D9 D6" method are usually the ones that don't work on flashcards, and cycle items relies on that method. Same with the Wifi Item 3.0 code apparently.

I don't think it can be fixed.

4.3.5

a4000130 fefb0000

22000d80 00000000

d2000000 00000000

82000d7c 00000010

22000d7c 00000000

d2000000 00000000

94000130 fefb0000

db000000 02000d80

d4000000 00000001

d8000000 02000d80

d2000000 00000000

92000d80 00000001

db000000 02000d7c

d4000000 00000001

d8000000 02000d7c

d2000000 00000000

db000000 02000d7c

6217b330 00000000

b217bc2c 00000000

20000054 00000001

d8000000 0000004c

d2000000 00000000

I'm not doubting you, but what method are you referring to? I don't see a D9 or a D6 in here. I'm not familiar with this method.

4.7

a4000130 fefb0000

22000d80 00000000

d2000000 00000000

82000d7c 00000010

22000d7c 00000000

d2000000 00000000

94000130 fefb0000

db000000 02000d80

d4000000 00000001

d8000000 02000d80

d2000000 00000000

92000d80 00000001

db000000 02000d7c

d4000000 00000001

d8000000 02000d7c

d2000000 00000000

db000000 02000d7c

6217b330 00000000

b217bc14 00000000

20000978 00000001

20000b88 00000001

d8000000 00000970

d8000000 00000b7f

a23cdda8 00000004

20000d96 00000001

d8000000 00000d8e

a23cddd8 00000004

20000fa5 00000001

d8000000 00000f9d

d2000000 00000000

 

I see one D9. (D96)

 

June 12, 2013 at 1:35 AM Flag Quote & Reply

ᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚ
Member
Posts: 139

You can see "DB D8" in the cycle item code. It's the same thing as "D9 D6" but writes 8-bit instead of 32-bit.

--


June 12, 2013 at 2:36 AM Flag Quote & Reply

Pro★Gamer
Member
Posts: 132

Uncle Dolan seems to be knowing what hes doing, he probably help alot around here.

--

TRULY A  PRO

 



June 12, 2013 at 11:21 AM Flag Quote & Reply

Quadrant
Member
Posts: 20

ᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚ at June 12, 2013 at 2:36 AM

You can see "DB D8" in the cycle item code. It's the same thing as "D9 D6" but writes 8-bit instead of 32-bit.

I don't think 8bit should be an issue. If you take a look here (http://eng.supercard.sc/manual/dstwo/Free_Cheat_manual.htm) it appears that it's capable of of using 8bit. Then again, I'm kinda lost, so what I just said might not make much sense.

June 12, 2013 at 1:42 PM Flag Quote & Reply

Quadrant
Member
Posts: 20

Sev7n at June 12, 2013 at 1:32 AM

Wow i know a guy that can help you, hes use Dstwo to hack mkds and he has no problems with any code but he quited the site, and i use a flashcard too (acekard)but i have not this problem although i haven't tested this cycles codes i use cycle items wifi R+L and it works fine also i use R4cce to add codes .-.

It's also weird that it works on two different flashcards, one of them being the same type as mine, but still does not work.

June 12, 2013 at 1:42 PM Flag Quote & Reply

Quadrant
Member
Posts: 20

ᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚ at June 12, 2013 at 1:12 AM

Flashcards seem to have problems with some AR codes. The codes that rely on the "D9 D6" method are usually the ones that don't work on flashcards, and cycle items relies on that method. Same with the Wifi Item 3.0 code apparently.

I don't think it can be fixed.

Out of curiosity, what does the method "do" & why don't you think it can be fixed?

June 12, 2013 at 1:42 PM Flag Quote & Reply

Quadrant
Member
Posts: 20

I'd like to apologize for the triple/quadruple posting, I couldn't figure out how to reply to multiple quote at once.

June 12, 2013 at 1:43 PM Flag Quote & Reply

Tomix
Member
Posts: 244

dolan pls

June 12, 2013 at 2:44 PM Flag Quote & Reply

☆~Dave~★
Administrator
Posts: 2815

did you try to save it as dat? cause on acecard xml files have issues with codes not working

--

NOW,  EAT YOUR MATTRESS!

                    

June 12, 2013 at 3:19 PM Flag Quote & Reply

darkflare69
Member
Posts: 1311

Pro★Gamer at June 12, 2013 at 11:21 AM

Uncle Dolan seems to be knowing what hes doing, he probably help alot around here.

Lol because hes supastarrio, the best coder ever

--


June 12, 2013 at 3:34 PM Flag Quote & Reply

Taylor
Moderator
Posts: 646

darkflare69 at June 12, 2013 at 3:34 PM

Pro★Gamer at June 12, 2013 at 11:21 AM

Uncle Dolan seems to be knowing what hes doing, he probably help alot around here.

Lol because hes supastarrio, the best coder ever

Yes he is, lol.

--

This is Taylor, a member of over 8 years, and a moderator.

Most Wanted Thing: Go Out of Bounds, and No Clip (Mario Kart 7)

A code I mashed together: Drive Anywhere 2.0 (With tpactionreplay's no-clip):

http://www.youtube.com/watch?v=TyivD6jckcw&feature=relmfu

I got MKDS, and my (original, now dead) DS Lite, on May 13th, 2009. It's hard to believe it's almost 10 years later.

Over 1,020 posts! (380 On my old account + over 640 posts on this.)

RIP Mario Kart DS Wi-Fi

2005 - 2014

 

 

June 12, 2013 at 4:57 PM Flag Quote & Reply

Quadrant
Member
Posts: 20

☆~Dave~★ at June 12, 2013 at 3:19 PM

did you try to save it as dat? cause on acecard xml files have issues with codes not working

Yup.


June 12, 2013 at 8:10 PM Flag Quote & Reply

ᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚ
Member
Posts: 139

Quadrant at June 12, 2013 at 1:42 PM

ᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚᅚ at June 12, 2013 at 1:12 AM

Flashcards seem to have problems with some AR codes. The codes that rely on the "D9 D6" method are usually the ones that don't work on flashcards, and cycle items relies on that method. Same with the Wifi Item 3.0 code apparently.

I don't think it can be fixed.

Out of curiosity, what does the method "do" & why don't you think it can be fixed?

D9 D6 is normally used to copy data from one address to another.

However, if you add D4 in between D9 D6 and make both D9 D6 go to the same address, you can constantly increase the value of the address depending on the value D4 is set to.

Sorry if this is making no sense...

 

 

Have you tried other codes that rely on D9 D6? If not, try using the Stalking or the Freefly code.

If they don't work, then the D9 D6 registers are likely broken.

--


June 12, 2013 at 10:02 PM Flag Quote & Reply

You must login to post.